Príprava

Moka KANVIČKA

Klasický turek alebo obyčajne zaliata rozpustná káva Vás už nebaví? Skúste si doma urobiť mierne neobvyklú kávu, ktorú ľudia poznajú takmer po celom svete a robia si ju už veľa rokov. Aj v domácom či pracovnom prostredí bez nákladného profesionálneho kávovaru si dokážete pripraviť lahodnú kávu!

Vyskúšajte výborné silné espresso z MOKA kanvičky. Čo k tomu potrebujete?

1) Moka kanvičku! V súčasnej dobe sa vyrábajú rôzne tvary, veľkosti a podarí sa Vám kúpiť tiež kanvičku, ktorá má vrchnú časť porcelánovú.
2) Tento dokonalý vynález sa skladá z 3 častí - z nádobky na vodu, sitka na kávu a hornej časti na extrahovanú kávu.
3) Do spodnej časti nalejte studenú vodu maximálne po ventil na paru.
4) a 5) Sitko ponorte do spodnej nádobky s vodou.
6) Do sitka nasypte kvalitnú mletú kávu - na prípravu kávy v moka kanvičke sa hodí káva, ktorá je hrubo mletá, napr. Mövenpick, IDEE alebo EILLES GOURMET CAFÉ
7) Všetko pripravené - môžete ísť variť.
8) Kanvičku dôkladne zaskrutkujte a vložte na varič - môže byť plynový, elektrický alebo sklokeramická doska. Uvoľňujúca a roťahujúca sa para vytlačí vodu cez kávu do vrchnej časti. Dajte pozor, aby Vám káva nepretiekla.
9) A teraz si už len užívajte lahodnú, neobvykle pripravenú kávu! Dobrú chuť!

 

 

fRENCH PRESS

Máme pre Vás jednu z najjednoduchších príprav kávy doma alebo v kancelárii - vychutnajte si kávu z french pressa! :)

1) Pripravte si túto kanvičku s filtrom, ktorej prvé známky pochádzaju už z roku 1850.
2) Na prípravu kávy vo french presse použite najlepšie kávu nahrubo pomletú - ideálne IDEE Kaffe Classic, EILLES Gourmet Café alebo napríklad MÖVENPICK of SWITZERLAND.
3) Kávu nasypte na dno french pressa (množstvo záleží na počte plánovaných šálok) a zalejte ju horúcou vodou, ale nie vriacou - odporúčame
teplotu 92 °C. Krustu, ktorú káva vytvorila, môžete zamiešať.
4) Lúhujte 3-4 minúty a potom stlačte piest pomaly dole.
5) Prefiltrovanú kávu ihneď podávajte alebo prelejte do inej kanvice. Nech Vám chutí!